Derrida en het deconstructivisme


Startdatum: 03/03/2020
Meer over Derrida en het deconstructivisme

1

Elcker-Ik Centrum verhuurt kantoorruimte

10/01/2020

Kantoorruimte te huur in Elcker-Ik, Breughelstraat 31-33. Vier ruimtes op het derde verdiep met ruime inkom in een gebouw waarin meerdere sociale organisaties en burgerinitiatieven zijn gevestigd. 107m² voor €1400,- per maand, kosten inbegrepen + gratis gebruik van vergaderruimtes. Op het derde verdiep verhuren wij een kantoor met drie ruimtes. 44m² voor €624,- per maand, kosten inbegrepen + gratis gebruik van vergaderruimtes.  Meer info via info@elcker-ik.be of bel met 03 218 65 60

Inspraak/Samenspraak over besparingen op kunst en cultuur

09/12/2019

Beluister de podcast over de besparingen op kunst en cultuur. Deze is opgenomen in Elcker-Ik op 12 februari en te gast waren theatermaker Simon Allemeersch, cultuurmanager Karolien Derwaelen en theatermarker en -performer Enkidu Khaled.

Lees meer...

Elcker-Ik verjongt en u kan ons daarbij helpen

27/11/2019

Dit huis heeft altijd een kritische kijk op de wereld gehad, en was altijd een broeikas voor sociale verandering. Dit oude magazijn in de Breughelstraat werd 30 jaar geleden met vrijwilligers verbouwd tot hét actiecentrum in Antwerpen.

 

Wij zijn inmiddels van middelbare leeftijd, dit huis is aan vernieuwing toe. Vandaag zijn we volop bezig om het op te frissen naar de smaak en de noden van de jongeren. We doen dit samen mét hen. Raouf, een jonge architect, en Wietse, een jonge interieurontwerper en activist, zijn volop bezig met de verbouwing. Koen, Elisabet, Jan, en Karolien vertegenwoordigen de jonge generatie nu reeds in onze stuurgroep. Students & Youth4climate, Hart boven Hard, de Syrische en Somalische gemeenschappen … ook zij geven de ziel van Elcker-Ik een nieuw elan. Taal-Onthaal blijft elk jaar honderden nieuwkomers helpen om hun plek in onze samenleving te vinden.

 

Velen onder u komen hier reeds jaren over de vloer. Velen onder u zijn altijd kritisch en maatschappelijk actief geweest. Velen onder u zijn hoopvol dat jongeren het heft in handen nemen voor een betere wereld.

 

Elcker-Ik wil deze jongeren steunen, en zo haar traditie doorgeven aan de volgende generatie. Daar kan u bij helpen. Wie zich als vrijwilliger wil engageren, graag. Laat het ons weten. Wie ons als sponsor wil steunen, héél graag. We hebben 100.000 euro om de verbouwingen rond te krijgen. De helft hebben we reeds binnengehaald. Voor de laatste financiële loodjes doen we een beroep op u. Tegen eind februari willen we ons budget rond hebben, in maart willen we klaar zijn met de verbouwing.

 

Elke steen telt. Doe mee, spreek vrienden aan, en wees genereus. Of help ons met de organisatie van evenementen om fondsen te werven. En doe het vooral nu. Voor de toekomst. Van de jonge generatie.

Lees meer...