Verre verhalen naaste buren

Verre verhalen naaste buren nodigt u uit: Bezoek aan Jain Cultureel Centrum Antwerpen (Wilrijk)

Volzet!! Inschrijven is niet meer mogelijk!!

Volzet!! Inschrijven is niet meer mogelijk!!

De Indiase gemeenschap in Antwerpen telt vandaag zo’n 350 families (1.300 mensen), die bijna allemaal leven en werken in de diamantsector en bijna allemaal jains zijn.boeddhisme ontstaan op het Indische subcontinent. In India leven vandaag nog ongeveer vier miljoen jains, op een miljard inwoners. Het stereotypische beeld van de jain gemeenschap is dat van een rijke, puriteinse en weinig toegankelijke sekte. Nochtans hebben de jains een grote rol gespeeld in de geschiedenis van het subcontinent. Het is bijvoorbeeld voor een groot stuk aan hen te danken dat het vegetarisme zo’n twee millennia geleden een algemeen aanvaarde sociale praktijk werd. In het recente verleden hebben de jains een sterke invloed uitgeoefend op Mahatma Gandhi doordat hij hun basisnotie van geweldloosheid (ahimsa) heeft overgenomen. Geen enkele religie heeft meer de nadruk gelegd op geweldloosheid dan het jainisme.

 

Afspraak:      om 10u45: Laarstraat 20, 2610 Wilrijk 

Volzet!

Inschrijven is niet meer mogelijk

Praktische info

Wij zijn gebonden aan de strikte regels van het centrum, daarom kan je inschrijven en betalen tot ten laatste een week op voorhand en niet later. *abonnement niet inbegrepen


Er zijn momenteel geen cursussen Verre verhalen naaste buren nodigt u uit: Bezoek aan Jain Cultureel Centrum Antwerpen (Wilrijk) gepland.
Terug naar overzicht