Talking & Acting Urbanity

Kookwandeling doorheen divers Antwerpen: Noord Indië


Food For Foodies neemt je mee naar de meest multi culinaire buurt van de stad, Antwerpen Noord. We bezoeken er enkele winkels in het thema van de dag, we bekijken er de ingrediënten en met sommige van deze ingrediënten gaan we samen koken en lekker eten.


Delhi cuisine, the art of cooking in North India

Er is geen land ter wereld waar er meer specerijen gebruikt worden dan in India. Het is overweldigend. En al die specerijen vind je, in hun pure vorm, in Antwerpen noord waar diverse Indiase kruideniers hun schatkamers hebben. We gaan de winkels bezoeken en daarna koken met specerijen. We richten ons op de Noord Indiase keuken. Die is bijzonder gevarieerd maar niet zo pikant als de keuken van Zuid India.

Een van de bij ons meest gekende gerechten uit Noord India is Rogan Josh, een curry van lam dat zowel door moslims als Hindoes gegeten kan worden. De Hindoes eten geen rund, de moslims geen varken. De meeste Hindoes eten overigens helemaal geen vlees. De meeste maaltijden in India zijn daardoor volledig vegetarisch.

Er worden heel veel groenten gegeten. Dat maakt deze keuken niet alleen lekker maar ook evenwichtig.
De Noord Indiërs eten veelal chapati bij hun maaltijd, een platbrood dat in de tandoori gebakken wordt. Basmatirijst, een rijst die enkel in Noord India groeit, is vooral bestemd voor de export, of voor de rijken. Geen enkele maaltijd is compleet zonder dal. Een kruidig gerecht van linzen. En om het af te maken is er raita, een saus op basis van yoghurt, dat door de frisheid en zuurtegraad alle smaken verbindt.

Praktische info

Afspraak om 14u Food For Foodies, De Coninckplein 4, 2060 Antwerpen

Begeleiding

Daphne Aalders, freelance culinair journalist


Er zijn momenteel geen cursussen Kookwandeling doorheen divers Antwerpen: Noord Indië gepland.
Terug naar overzicht