Talking & Acting Urbanity

Kookwandeling doorheen divers Antwerpen: Senegal


Food For Foodies en Elcker-Ik nemen je mee naar de meest multi culinaire buurt van de stad, Antwerpen Noord. We bezoeken er enkele winkels in het thema van de dag, we bekijken er de ingrediënten en met sommige van deze ingrediënten gaan we samen koken en lekker eten. Senegal De Senegalese keuken is een vrolijke keuken van vis, groenten en granen. Die granen kunnen rijst of couscous zijn maar evengoed de glutenvrije varianten zoals fonio of gierst. We nemen je mee naar de Senegalese winkels en laten je kennismaken met de rijkdom aan leuke granen, speciale groenten, gekke vruchten en vele soorten pepers en kruiden. Na de wandeling maken we samen heerlijke Senegalese gerechten klaar die altijd vol kleur, geur en smaak zijn. Soms is het pikant maar nooit zo erg dat je vuur spuwt. In de wereld van de gastronomie heeft vandaag iedereen de mond vol van “sharing”. Delen. Dat is in de meeste restaurants een hele brave bedoening van het voorzichtig doorgeven van schotels waarop heel afgepast evenveel hapjes liggen als dat er gasten zijn. In Senegal betekent “sharing” letterlijk delen. Eén grote schotel, waar iedereen uit eet, meestal met de rechterhand maar ook vaak met een lepel. Het is een kunst om deftig met je handen te eten. Het is een hele sociale manier van samen eten want zodra je door hebt dat één van de tafelgenoten een bepaald ingrediënt héél lekker vindt zorg je ervoor dat hij daar de beste stukjes van krijgt.

Praktische info

Afspraak om 14u Food For Foodies, De Coninckplein 4, 2060 Antwerpen

Begeleiding

Daphne Aalders, freelance culinair journalist.

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Kookwandeling doorheen divers Antwerpen: Senegal gepland.




Terug naar overzicht