Spiritualiteit & Religie

Nieuwe gemeenschappen, nieuwe kansen.

Culturele diversiteit

Kan nieuwe migratie democratie opnieuw sterker in de samenleving verankeren? 

Nieuwe migratie als kans om democratie sterker in de samenleving te verankeren.

Verenigingen van Vluchtelingen 

 

Nieuwe migratie kun je zien als kans om democratie sterker in de samenleving te verankeren. Hoe werkt dat? Hoe organiseren vluchtelingen zich in de Vlaamse steden? en hoe kunnen de nieuwe gemeenschappen vanaf aankomt participeren aan democratische processen? zie hier de kern vragen van deze workshop.

Omar Nahas vertelt over de organisatie van de Syrische gemeenschap als voorbeeld. U hoort hier een positief verhaal maar ook over de valkuilen, de teleurstellingen en de pijnpunten.Vervolgens bespreken we hoe deze ervaring, of deel ervan, toegepast kan worden op bijvoorbeeld de Somalische gemeenschap en andere nieuwe gemeenschappen. Op een interactieve wijze lijsten we samen de behoeftes van de vluchtelingengemeenschappen in urban of grootstedelijk context.

Begeleiding

Omar Nahas, Socioloog, Arabist en heeft eerder gewerkt met de Bosnische en de Iraakse gemeenschappen vanuit zijn voormalige functie bij de stad Antwerpen. Tussen 2011 en 2018 werkte hij aan het organiseren van de Syrische gemeenschap in Antwerpen vanuit de organisatie Tafels van Vrede. zie face book Tafels van Vrede

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Nieuwe gemeenschappen, nieuwe kansen. gepland.
Terug naar overzicht