Kunst & Cultuur

Buurtfoyer Zuid


Beste buren, buurtbewoners, vrienden & vriendinnen,
 
Op zondag 19 mei  presenteren we een nagelnieuw Buurtsalon in onze Buurtfoyer ZUID @ Centrum Elcker-Ik met 2 nieuwe zinderende voorstellingen. Dit is ons laatste Buurtsalon voor de zomervakantie, dus grijp je kans. ;-)
 
Op het programma:
 
 
1) Zielsverheffende aria's en mysterieuze folksongs met LES ALEATOIRES 
 
Les Aléatoires is een kersvers project van een groep bevriende internationale studenten van de opera-afdeling van het Antwerps conservatorium dat bij ons haar première beleeft.
 
De voorbije weken en maanden gaven ze het beste van zichzelf in deSingel en Het Oude Badhuis met uitverkochte opvoeringen van ‘Albert Herring’ en ‘The Rape of Lucretia’ van Benjamin Britten &  ‘Peer Gynt’ van Werner Egk. 
 
Deze namiddag brengen ze speciaal voor u een mix van enkele prachtige aria’s uit het grote operarepteroire (o.a. ‘Donde lieta usci’ (uit 'La Bohème'), 'O mio babbino caro’ (uit 'Gianni Schicchi'), 'Largo factotum della città’ (uit 'Il Barbieri di Siviglia’)..) en vergeten folksongs uit hun landen van herkomst in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Chinees, Grieks en Ijslands. 
 
Vier zangers, een pianist en muziek van over de hele wereld: een unieke performance, niet te missen!
 
BEZETTING:
 
Hannah Moss (Verenigde Staten): zang
Diana Kantner (Oostenrijk): zang
Anna Mathioudaki (Griekenland): zang
Jóhann McClure Óðinsson Waage (Ijsland): zang
Richard He (Zweden/China): piano
 
2) Verbale en muzikale betovering met gelauwerd cabaretier en buurtbewoner ROY AERNOUTS.
 
Buurtbewoner Roy Aernouts is cabaretier, zanger en acteur
 
In de eerste jaren na zijn opleiding aan Studio Herman Teirlinck werkte hij als schrijver en speler mee aan zes jeugdtheatervoorstellingen in Het Paleis. Bij het grote publiek is hij bekend als acteur in o.a. Aspe, Witse, Het Geslacht De Pauw, Katarakt en de Canvasreeks Clinch (scenarist-acteur). 
 
In 2007 won hij het gerenommeerde Leids Cabaretfestival, maar hij bewees zich ook muzikaal, met o.a. zijn band NOPPES waarmee hij de hoofdprijs Jong Muziekwerk op Theater aan Zee en de prestigieuze NEKKA-wedstrijd won. Op het toneel was hij de voorbije seizoenen te zien in o.a. Het Toneelhuis, waar hij in Othello speelde, in een regie van Mokhallad Rasem. Roy toerde verder vooral in Nederland met zijn gevierde voorstellingen ‘Alles Altijd en Overal’ en ‘De Parabel van het Probleem’.
Met zijn compagnon de route Bert Haelvoet vormt hij het absurdistische duo 'Bert of Roy’, door een beroemd iemand die verder onbekend wenst te blijven omschreven als 'Gaston en Leo meets Samuel Beckett’
 
Wat Roy precies ten berde zal brengen in onze Buurtfoyer ZUID is vooralsnog een goed bewaard geheim. 
 
Vast staat wel dat hij ook zijn gitaar opnieuw van de haak zal halen en de gelukkige aanwezigen zal verrassen met een verrassende mengeling van oud en nieuw materiaal uit zijn goedgevulde repertoire. Met liedjes die verhaaltjes zijn & verhaaltjes die liedjes zijn zal hij met behulp van hier en daar een beetje humor zijn ziel aan u blootleggen.
 
 
Erbij zijn op deze hartverwarmende namiddag? 
Reserveer dan vandaag nog je plaatsen via de link hieronder.
 
De toegang is opnieuw GRATIS, maar we hebben max. 100 plaatsen ter beschikking - wacht dus niet te lang met inschrijven want volzet = volzet.
 

Bedankt om deze info te delen met je buren en vrienden,

 
Van harte welkom,

 

Yurek, Piet, Chris en Felix, Buurtfoyer ZUID, in vreugdevolle samenwerking met CULTUURANTENNE DISTRICT ANTWERPEN en Centrum ELCKER-IK

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Buurtfoyer Zuid gepland.
Terug naar overzicht