Verre verhalen naaste buren

Islam, anders bekeken


Het is de Ramadan, de maand van vasten en bezinnen voor onze moslimse buren. In deze lezing gaan we langs spirituele wegen naar dichterlijke passages uit de koran. We halen daar de hemelse inspiratie maar houden de benen aan de grond en de oren aan de muren van de buren. We luisteren zo naar de verhalen van de mensen in het hier en nu; de verhalen van de keuken, de natuur en het klimaat. Ook de verhalen van de eenzame vluchtelingen en de Cyper Ramadan Sfeer.

 We gaan langs de vijf zuilen, De spiritualiteit van het geloof en de (verloren) vrijheden, vervolgens gaan we het hebben over het gebed en dan over Armoede bestrijding en de Ramadan. Het vijfde zuil, namelijk de bedevaart, noemen we in het kort en laten we het staan voor een andere lezing. 

Voor een keer mag je de islam met het ogen van zorgeloze genieten bekijken.  

 

Omar Nahas (55j) is geboren te Syrië van toen de tolerantie en openheid de norm waren. Hij leefde in Nederland toen de diversiteit en gastvrijheid voor vluchtelingen, de nationale identiteit vormden. Vervolgens verhuisde hij naar Vlaanderen in de tijd dat "mensenmaat" en bescheidenheid deugden waren waar de Belg trots op was. 

Omar heeft eerder een serie lezingen gegeven voor Elcker- ik over de koran; schoonheid en wijsheid. 

Begeleiding

Omar Nahas

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Islam, anders bekeken gepland.
Terug naar overzicht