Talking & Acting Urbanity

Mensen-meeting 2 - Samen aan tafel!


Er is een nieuw regime en dat voelen we. Jambon 1 snijdt in de cultuursector, in de zorg, in de publieke omroep, het openbaar
vervoer... Er is geen klimaatplan, een betaalbare woonst wordt nog moeilijker, integreren wordt duur en lijkt steeds meer op pure assimilatie. Terwijl partijkassen groeien en internationale grote bedrijven de dans met de fiscus blijven ontspringen, zeggen onze beleidsmakers dat er niet méér geld is... Intussen worden racisme, seksisme, agressie en zelfs doodsbedreigingen bon ton en gelden democratie en mensenrechten niet langer als een evidentie voor iedereen.

Laten we dat zomaar gebeuren? Waarvoor willen wij samen gaan, over verschillende domeinen heen? Kunstenaars en welzijnswerkers, leerkrachten en mensen op zoek naar werk, studenten en activisten: hoe kunnen wij elkaar versterken? Hoe kunnen we inspelen op wat de mensen momenteel beroert om hen te tonen dat er wel degelijk reële alternatieven bestaan? Dat het anders kan?

Na de prangende getuigenissen op onze eerste Mensen-meetings op 4 nov in de Monty, gaan we nu het gesprek aan rond vijf tafels. Niet de langste tafels maar wel de gezelligste.
Kom samen mee opbouwen naar een tegenverhaal. Brainstorm mee over hoe we de handen in elkaar kunnen slaan, op de kruispunten van onze maatschappelijke hete hangijzers.

De 5 tafels:
We zitten binnenkort samen om de topics van de tafels vast te leggen. Suggesties zijn uiteraard welkom.

Wil je mee voorbereiden? Mail ons op antwerpen@hartbovenhard.be of chat met ons.
 
Inschrijven kan via de link en helpt ons. Maar je bent zo ook welkom.

Hartengroet uit Antwerpen
-----------------------------
 

Praktische info

Om 19 uur wordt een Syrisch maaltijd aangeboden. Prijs: 5 euro per persoon

Begeleiding

HART BOVEN HARD ANTWERPEN

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Mensen-meeting 2 - Samen aan tafel! gepland.
Terug naar overzicht