Talking & Acting Urbanity

Inspraak Samenspraak


UITSTEL ACTIVITEITEN ELCKER-IK TOT NA DE PAASVAKANTIE

Beste deelnemers,

In navolging van de nationale coronamaatregelen, schort Elcker-Ik haar activiteiten en lezingen op tot na de paasvakantie.
Als alles goed gaat, starten wij terug op 20 april.
Activiteiten die al gepland waren, hernemen we in het najaar.
Heb je al voor een activiteit betaald? Wij zetten uw betaling om in een tegoed-BON.

Wij werken inmiddels verder aan het lenteprogramma. Hopelijk tot dan.

Het Elcker-Ik team

 

 

Inspraak/Samenspraak #04: Een andere economie

Een prestatiemaatschappij, een meritocratie, een oligarchie en vuurspuwend kapitalisme: allemaal beschrijvingen die met ons huidig economisch model worden geassocieerd. Is een andere economie mogelijk? En wat als we vertrekken van de visie van vrouwelijke economen? Op deze Inspraak/Samenspraak bespreken we diverse modellen en hoe ze ooit in de praktijk werkbaar zijn. Een gesprek met professor Nathalie Vallet (UAntwerpen). Wat is de reeks Inspraak Samenspraak? De avond bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt het panel bevraagd door interviewer(s). Daarna wordt het publiek betrokken. Dat is twee keer +/- 45 minuten. De avond wordt op maandagavond 9 maart opgenomen door Radio Centraal, later uitgezonden en online geplaatst. Locatie: Elcker-ik. Gratis toegang.

De volgende Inspraak/Samenspraak is op woensdag 18 maart. Het onderwerp van deze editie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Inspraak/Samenspraak zijn een reeks interactieve gespreksavonden waar we via creatieve vormen van inspraak en samenspraak met elkaar en experten in debat gaan over maatschappelijke, politieke en sociale onderwerpen waar mensen van wakker liggen. Door uitwisseling en dialoog willen we elkaar informeren, sensibiliseren en mobiliseren om actief te participeren in de publieke ruimte. Zo ondersteunen we het weerwerk tegen een samenleving waarin het beleid verzuurt, verhard en vervreemd van de menselijkheid en democratie en burgerschap lege dozen dreigen te worden.

Een avond georganiseerd door Climaxi, Elcker-Ik, Masereelfonds, Hart boven Hard Antwerpen en Radio Centraal.

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)


Er zijn momenteel geen cursussen Inspraak Samenspraak gepland.
Terug naar overzicht