Talking & Acting Urbanity

Inspraak Samenspraak


Inspraak/Samenspraak #04: Een andere economie

Een prestatiemaatschappij, een meritocratie, een oligarchie en vuurspuwend kapitalisme: allemaal beschrijvingen die met ons huidig economisch model worden geassocieerd. Is een andere economie mogelijk? En wat als we vertrekken van de visie van vrouwelijke economen? Op deze Inspraak/Samenspraak bespreken we diverse modellen en hoe ze ooit in de praktijk werkbaar zijn. Een gesprek met professor Nathalie Vallet (UAntwerpen). Wat is de reeks Inspraak Samenspraak? De avond bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt het panel bevraagd door interviewer(s). Daarna wordt het publiek betrokken. Dat is twee keer +/- 45 minuten. De avond wordt op maandagavond 9 maart opgenomen door Radio Centraal, later uitgezonden en online geplaatst. Locatie: Elcker-ik. Gratis toegang.

De volgende Inspraak/Samenspraak is op woensdag 18 maart. Het onderwerp van deze editie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Inspraak/Samenspraak zijn een reeks interactieve gespreksavonden waar we via creatieve vormen van inspraak en samenspraak met elkaar en experten in debat gaan over maatschappelijke, politieke en sociale onderwerpen waar mensen van wakker liggen. Door uitwisseling en dialoog willen we elkaar informeren, sensibiliseren en mobiliseren om actief te participeren in de publieke ruimte. Zo ondersteunen we het weerwerk tegen een samenleving waarin het beleid verzuurt, verhard en vervreemd van de menselijkheid en democratie en burgerschap lege dozen dreigen te worden.

Een avond georganiseerd door Climaxi, Elcker-Ik, Masereelfonds, Hart boven Hard Antwerpen en Radio Centraal.

Locatie

Elcker-Ik (Grote Zaal)

CodeDatumsUrenPrijsInschrijven
TAU038

Wo 18/3/20

20:00-22:00

0 €Inschrijven
TAU040

Ma 9/3/20

20:00-22:00

0 €InschrijvenTerug naar overzicht