Inspraak/Samenspraak aflevering 1

Eerste captatie van Inspraak/Samenspraak met Thomas Decreus (filosoof, DeWereldMorgen.be). Hij leidt ons in in de wereld van het sociale bewegen en maakt een vergelijking tussen bewegingen in Frankrijk en hier. Thomas vertelt ons ook meer over de gele hesjes beweging in Frankrijk. In het eerste deel is er Inspraak en interviewen onze reporters Decreus.

In het tweede deel is er Samenspraak als de zaal tussenkomt, vragen stelt of kritische commentaar levert.

Inspraak Samenspraak zijn een reeks interactieve gespreksavonden waar we via creatieve vormen van inspraak en samenspraak met elkaar en experten in debat gaan over maatschappelijke, politieke en sociale onderwerpen waar mensen van wakker liggen. Door uitwisseling en dialoog willen we elkaar informeren, sensibiliseren en mobiliseren om actief te participeren in de publieke ruimte. Zo ondersteunen we het weerwerk tegen een samenleving waarin het beleid verzuurt, verhard en vervreemd van de menselijkheid en democratie en burgerschap lege dozen dreigen te worden.

Dit is een samenwerkingsverband tussen Climaxi Antwerpen, HART BOVEN HARD Antwerpen, Elcker-Ik-Centum en Radio Centraal. De volgende afleringen worden opgenomen op 22 januari, 12 februari en op 8 maart in Elcker-Ik.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Terug